ForYou
Salut!!!!!!!!!!
Echipa ForYou cauta Membri cu experienta si de Incaredere v-a asteptam pe toti!!!!!

Bine v-am gasit pe forumul For You.

Bine ati venit in Comunitatea For You Forum!!!!!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Eu când vreau să fluier, fluier (2010)

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Eu când vreau să fluier, fluier (2010) la data de Mar Apr 27, 2010 4:00 am

XcRi$$X

avatar
Administrator
Administrator

Regia:
Florin Şerban
Actori:
Ada Condeescu, George Piştereanu, Mihai Constantin, Clara Vodă, Marian Bratu
Gen:
Romanesc

Cred că acesta este primul film românesc căruia îi fac recenzie pe filmetari. Pentru că am fost mereu sceptică atunci când a venit vorba de vizionarea filmelor româneşti. Aşa că am preferat să le ocolesc. Până când mi-a atras atenţia “Eu când vreau să fluier, fluier“. Un titlu super mişto, un regizor tânăr, actori tineri şi, mai ales, nimic legat de comunism. Am zis că aş putea face o excepţie şi să-l urmăresc. Aşa că, atunci când am aflat că are o premieră şi în Craiova, la cinematograful Modern, mi-am făcut curaj şi am mers să-l văd. La început, mi-era teamă că nu o mai prind loc liber. M-am înşelat. Nu s-a înghesuit lumea la film cum anticipasem eu. Dar asta contează mai puţin. Partea frumoasă e că, în primul rând, mi-a plăcut pelicula şi, în al doilea rând, am reuşit să-i iau un interviu actriţei principale, Ada Condeescu. Acum, nu pot să nu mă gândesc la reacţiile unora în momentul în care au ieşit din sală. Să-mi fie cu iertare, dar chiar atât de rău v-au “influenţat” producţiile hollywoodiene încât nu mai puteţi “gusta” niciun alt gen de cinematografie decât cea menţionată anterior?

Ştiu că la noi se fac foarte puţine filme pe an (nici alea extraordinare) şi nu ai cum să educi un public astfel, dar hai să fim puţin mai deschişi şi să lăsăm prejudecăţile deoparte. Iar asta o spune un om căruia nu-i plac, în general, filmele româneşti.

Ce ar fi de spus despre “Eu când vreau să fluier, fluier”? Dincolo de faptul că a câştigat Marele premiu al juriului la Festivalul de la Berlin şi Trofeul Alfred Bauer, fondatorul Berlinalei, pentru contribuţie artistică inovatoare, dincolo de faptul că a reprezentat debutul regizoral în lungmetraj al lui Florin Şerban, cât şi debutul cinematografic al celor doi actori principali, dincolo de faptul că o parte din deţinuţii din film au fost recrutaţi din Penitenciarul din Craiova şi că mare parte din distribuţie a fost formată din actori neprofesionişti, dincolo de toate acestea rămâne un film bun şi o poveste spusă într-un mod ingenios. Pentru că nu degeaba spunea cineva că pelicula te ţintuieşte pe scaun. În momentele de maximă intensitate nu ai cum să nu simţi nimic, nici cel mai mic fior. Mai ales că cei doi protagonişti, Ada şi George, fac roluri bune, existând chiar şi o chimie între cei doi. Recunosc, m-a impresionat şi mi-a plăcut în acelaşi timp personajul lui George, Silviu. Determinarea lui, stoicismul, tăria sufletească, fac din Silviu un personaj de admirat. Însă, cel mai important, mi se pare zbuciumul sufletesc şi toate trăirile lui Silviu pe care George Piştereanu a reuşit să le redea (voit sau nu) cu foarte mare acurateţe.

Despre mesajul filmului, sau mai bine zis mesaje, nu ar fi prea multe de spus. Singura concluzie pe care o poţi trage după vizionarea acestei producţii e că ne facem singuri proprii deţinuţi, infractori sau criminali. Nu vreau să vă povestesc nimic despre subiectul filmului. Eu l-am văzut fără să ştiu prea multe despre poveste şi a fost mai bine aşa. Vă mai spun doar că există destule momente care vă vor face să râdeţi, dar şi destule momente amare. Scenariul a fost bun, însă mi-aş fi dorit poate mai mult dialog. Nu cred că acest film va reuşi să schimbe mentalităţi dar poate reprezenta un început. Închei aici cu două rugăminţi: vedeţi filmul şi apoi haideţi să-l comentăm. Dacă nici măcar noi nu ne putem încuraja tinerele talente, atunci cine să o facă?

Vizionaţi trailer:

http://foryou.roflforum.net

2 Re: Eu când vreau să fluier, fluier (2010) la data de Mar Apr 27, 2010 11:38 am

FlorinBuffon

avatar
Nivel2
Nivel2
nea povestit la scoala despre film...foarte frumos realizat

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum